Home » Blog » Moeilijke huid na chemotherapie

Moeilijke huid na chemotherapie

Aan de chemotherapie heb ik helaas een moeilijke huid overgehouden. Door de chemotherapie werd mijn huid erg droog, maar ook overgevoelig voor veel producten. Op het moment dat ik een product gebruikte waar ik niet tegen kon, kreeg ik over heel mijn huid rode jeukerige vlekken. En die vlekken bleven een paar dagen opkomen op de momenten dat ik het warm had. Dus met sporten, maar ook bij iedere opvlieger en bij de bestralingen, hoppa zat ik weer onder de vlekken. Ik werd er helemaal gek van. Maar ik heb het gelukkig onder controle gekregen.

Ik was in behandeling bij de oedeem/huidtherapeut voor het losmaken van de operatielittekens en het soepel maken van mijn huid na de bestralingsschade. Zij gaf mij een paar monstertjes mee van La Roche Posay producten. Ik kreeg de Lipikar Balsem AP+M mee en de Lipikar Syndet AP+ douchecreme en mijn klachten verdwenen helemaal! Dat had ik nooit verwacht.

La Roche Posay Lipikar producten

La Roche Posay is een merk dat veel ervaring heeft met de huid die aangetast is door kankerbehandelingen. In Frankrijk hebben ze zelfs een speciaal wellnesscentrum waar je een weekje op retraite kan en iedere dag verschillende behandelingen krijgt om je huid te laten herstellen. Klinkt heerlijk, maar voor mij nogal ver en duur, dus ik heb maar gewoon wat flessen gekocht en er mijn eigen wellnessbehandeling van gemaakt in mijn badkamer.

Inmiddels ben ik 1,5 jaar na de laatste chemo en ik gebruik de producten nog steeds. Mijn vriend trouwens ook, die vindt ze ook heel fijn. Ik ben alleen wel voor de zomermaanden overgestapt van de Lipikar Balsem AP+M, naar de Lipikar bodylotion. Aangezien mijn huid dan iets minder droog is vind ik de balsem dan wat te vol, de bodylotion is iets lichter.

De producten zijn niet heel erg goedkoop, maar als ik online ergens een goede aanbieding vind sla ik meteen even een voorraadje in. Want inmiddels kan ik echt niet meer zonder. Ik heb wel eens weer wat goedkopers geprobeerd omdat ik dacht dat de klachten weg waren, maar dan kreeg ik meteen weer jeuk. De klachten zijn dus niet echt weg, maar met deze producten onder controle.
Gemiddeld zijn momenteel de prijzen:
– La Roche Posay Lipikar Syndet AP+ Douchecreme 400ml €18,-
– La Roche Posay Lipikar Balsem AP+M 400ml €18,-
– La Roche Posay Lipikar bodylotion 400 ml €15,-