Home » Blog » Coldcap

Coldcap bij chemotherapie

Ik schreef al eerder over mijn ervaringen met het kaal worden door de chemotherapie en het gebruik van de coldcap. Lees het hele blog hier. Wist je trouwens dat de coldcap officieel hoofdhuidkoeling heet?

De keuze om wel of niet de coldcap te gaan gebruiken is niet makkelijk. Kaal worden is niet fijn en het geeft ook meteen zo’n ziek uiterlijk. Je kan dan voor de buitenwereld niet meer verborgen houden dat je kanker hebt wat je eigenlijk misschien wel wil. Maar de coldcap zelf is niet heel prettig om te gebruiken.

Gelukkig bestaat er een keuzehulp die de kans van slagen kan voorspellen. Als je weet welke soort chemo je krijgt en in welke dosering krijg je de meest betrouwbare schattig van de kans op haaruitval met en zonder hoofdhuidkoeling. Bij mijn soort chemo was dat zelfs met hoofdhuidkoeling nog 70%. Dat was natuurlijk niet leuk, maar maakte de keuze ermee te stoppen wel veel makkelijker.

Je vind de keuzehulp hier: keuzehulp hoofdhuidkoeling.

<script async src=”https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-2257500982105826″ crossorigin=”anonymous”></script> <!– Advertentie horizontaal –> <ins class=”adsbygoogle” style=”display:block” data-ad-client=”ca-pub-2257500982105826″ data-ad-slot=”6232376401″ data-ad-format=”auto” data-full-width-responsive=”true”></ins> <script> (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); </script>