fbpx

Wie ben ik?

Mijn naam is Marijke Bhola-van den Bergh en ik ben het gezicht achter Marala. Jarenlang heb ik met heel veel plezier als ergotherapeut in de revalidatie gewerkt. Ik paste de standaard protocollen toe die ik tijdens opleidingen en in de praktijk had geleerd. Maar toen ik zelf ineens ziek werd en ineens aan de andere kant stond wist ik, dit wil ik voortaan anders doen.

In 2018 kreeg ik borstkanker en stond mijn leven in het teken van chemotherapie, operatie en bestralingen. Na het hele traject van ruim 1,5 jaar wilde ik het normale leven weer gaan oppakken.

Tijdens mijn herstel ervaarde ik een enorme druk om weer zo snel mogelijk te herstellen en weer terug te keren naar het oude normaal. Die druk kwam niet alleen van buitenaf, ik legde mezelf minstens net zoveel druk op. Maar ik kon het oude normaal niet meer bijbenen, ik was moe. Ik had en heb heel veel last van het zogehete “chemobrein”. Ik ben snel overprikkeld, vergeet veel en kan nog niet lang mijn concentratie vasthouden.
Bovendien vroeg ik mezelf ook regelmatig af of ik wel terug wilde naar het oude. Ik had behoefte aan meer rust, zachtheid en balans in mijn leven, maar ik ervaarde hectiek en ik miste maatwerk.

Ik heb toen zelf mijn eigen revalidatieplan opgesteld en heb precies de hulp gezocht die ik nodig had. Nu ik zelf weer in balans ben wil ik in mijn eigen praktijk anderen ook gaan begeleiden in hun herstel.  Als eerstelijns ergotherapeut, maar ook mijn ervaringen als Physician Assistant, vertrouwenspersoon, coach en yoga enthousiasteling en ervaringsdeskundige kan ik hier mooi combineren. Ik hoop wat positiviteit, wijsheid en zachtheid te kunnen bieden op het moment dat je dat het hardste nodig hebt.

Mag ik jou binnenkort verwelkomen bij Marala?

 

Marijke Bhola-van den Bergh MSc
Ergotherapeut
Physician Assistant
Ervaringsdeskundige

Opleidingen

Master Physician Assistant

HAN

Diploma 2020

HBO Ergotherapie

Hogeschool Zuyd

Diploma 2004

Cursussen en workshops

Cursus vertrouwenspersoon

Post-HBO coachingscursus

Motivational Interviewing

DTE

EFT Basis

 

Lidmaatschappen

Ergotherapie Nederland

Kwaliteitsregister Paramedici

Borstkankervereniging Nederland

Visie Marala

Marala betekent tederheid/zachtheid. De visie van Marala is dan ook om zacht te zijn voor jezelf.
In de huidige maatschappij wordt er veel druk op je gelegd, van buitenaf, maar ook zeker door jezelf. We moeten alles tegelijkertijd, werken, gezin, sociaal leven, hobby’s. Op het moment dat je gezond bent is dat soms al een uitdaging, maar na een ingrijpende ziekte is het vaak niet meer mogelijk en zelfs niet meer wenselijk.

Tijdens de behandelingen gaan we onderzoeken wat jouw leven betekenis geeft. Zonder dingen te moeten, zonder druk. Geen strakke protocollen, maar maatwerk.